30.01.10

Jag tror att jag just precis har blivit insnöad. Inget jag skojar om, det faller så mycket snö så man ser inte ut. Hur ska det då gå att åka till bussen? Äsch, jag klarar mig på något sätt som vanligt. Snart ska jag göra mig iordning för att dra till tierp och kolla på melinscupen, skulle tro att det kommer vara otroligt mycket folk där idag. Men nej, jag är inte folkskygg även fast det kan verka så ibland. Jag känner mig faktiskt nästan lugn när det är mycket folk runtom, rätt skönt på något sätt.
Katten springer och tar godis från min systers rum, de ligger i en skål på hennes nattduksbord. Jag fattar verkligen inte vart han har fått den idén ifrån? Har hittills tagit ungefär 5 stycken från honom, och det värsta är att han släppper ner godiset för trappen så jag måste jaga honom nerför trappen och sen in till kontoret. Försök att göra det när man är klädd i morgonrock och tofflor, kan lova att det inte är lätt!
 Tur att syster inte är hemma så hon ser hur det ser ut i hennes rum, eftersom vi hade storbesök igår av Mats ( farbror ), Wilgot och Agnes ( småkusiner ). Underbart var det att få träffa busfröna igen! Vi sprang i en kvart runt i huset, och de två små ville bara fortsätta springa fast de skulle åka hem igen. Aw, jag måste träffa dem igen! Som priset att dom kom och hälsade på så försvann också min mobil. Men jag hittade den igen, på ett lite konstigt ställe för en mobil men jaja.

Sånt är livet! / emmaaalmgren.

27.01.10

Okej, för engångs skull så hade vädret rätt. Snön faller utanför fönstret, och inte på något mysigt sätt den här gången. Såklart i sammanband med snöfallet så kommer också varningar om busstrafiken som kan bli inställd och bussar som kör ner i diken osv. Så när vi hade sista lektionen idag ( Vilket var omvårdnad, som vi hade ungefär hela dagen, från 10.20 - 15.15 ) var vi tvungna att kolla ifall någon buss hade blivit inställd, men som tur var så var det ingen som var det i närheten. Otur som man har får man självfallet gå till stationen också som ett pris till min dag som inte alls började som jag ville. Men faktiskt så ska jag kanske inte klaga så mycket, sommaren kommer väl snart. Som solen kommer efter regn så kommer sommaren efter vintern! Och sommar hörni, längtar jag som sjutton till!

Men jaja, jag blev iallafall klar med historian, några instuderingsfrågor som skulle inlämnas idag. Jag har märkt att man glömmer mycket från nian, som första & andra världskriget vi hade precis innan avslutningen. Jag kommer inte ihåg mycket från dessa lektioner som vi hade i nian, även fast jag fick ett någorlunda bra betyg i det ämnet. Om jag ska vara ärlig så skäms jag lite faktiskt, ungefär som när man har fuskat på ett prov ( nej jag har inte gjort det men jag känner iallafall den känslan. skamsen. )  eller när man har lånat sin systers saker utan att fråga och sedan råkat ha sönder dem. Nej jag måste nog läsa på lite, tro't eller ej, men historia är intressant särskilt både första och andra världskriget, lite otroligt om man tänker att det är ju jag också. Nej nu ska jag nog lägga mig i soffan och kolla på tv tillsammans med mamma, för jag gillar det!

Sånt är livet! / emmaaalmgren.



26.01.10

Hejsan! Tisdag, och det var en trög en. Plötsligt så går vi väldigt långa dagar i skolan, börjar kl 8.55 (alltså så måste jag gå upp ungefär kl 6.40 för att inte missa bussen hemifrån) och slutar kl 15.55. När man kommer hem så vill man helst bara äta och sedan lägga sig i sängen men såklart så har man läxor att göra. Går man omvårdnad så gör man det.

Kom och tänka på människor och mornar. Förstår mig inte på personerna i bussen som bara pratar på och nästan skriker genom hela bussen medans de andra i bussen är lite smått morgonsura då man bara vill ha det lugnt runt sig så man kan få vakna lite sakta för sig själv. Men vi kan ju alla inte vara likadana och det måste ju finnas människor till allt, visst? Som de säger i skolan, vi har några blondiner, några besserwissar, några undehållare, några "what ever"-typer och de som vilsna. Bra blanding där va? Men såklart finns det andra typer också, men varför räkna upp alla.
Men hörni, sånt är livet! / emmaaalmgren.

Morgonpigg, glöm det!


25.01.10

Det blev en blogg! Kanske bör börja med att beskriva mitt liv, om man nu kan tycka att det kan vara något intressant men jaja.. Jag är 16 år, går omvårdnad i tierp ( just nu på första året ) och bor i världens skog! Min fritid? Inget speciellt med det, spelade fotboll men slutade på "topp" såklart, så just nu är jag som en typisk tonåring, umgås med vännerna och utforskar mina gränser.
Varför jag skaffade blogg? Enkelt, för att kunna skriva ner mina tankar och mitt liv.

Denna måndag var som vanligt, började dagen med att försova mig redigt mycket, vilket börjar bli en vana för min del. Sprang till bussen och åkte den långa vägen till högbergs, hade historia som första lektion. Vi kollade på inledningen av en film som handlade om slaget vid Omaha beach, alltså andra världskriget. Efter att ha lyssnat på vår historia lärare som resonerade vilka som gjorde rätt och fel så hade vi engelska. Inget speciellt som hände där. Sedan hade vi datakunskap, fick skriva ut nya schemat som vi egentligen skulle ha fått för en vecka sedan. Och så skulle vi jämföra expressen och aftonbladet, enkelt va? Så nu måste jag lägga mig i sängen snart och skriva lite på omvårdnadsgrejs. 

Nej nu ska jag fixa lite. / emmaaalmgren.

Jag gjorde som alla andra, skaffade mig en blogg.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0